Vem är jag?

Joakim Löf

Jag heter Joakim Löf och är aktiv miljöpartist sedan 2012. Jag bor i Aspudden i Hägersten, är uppvuxen i Upplands Väsby och har studerat i Uppsala och i Montreal i Kanada. I mitt arbete som psykolog inom psykiatrin sedan 10 år tillbaka har jag fått uppleva de utmaningar och svårigheter som skapas av politiska beslut inom sjukvården. Sedan 2010 arbetar jag på en terapimottagning inom psykiatrin i Huddinge där vi arbetar med mentaliseringsbaserad terapi, en evidensbaserad terapeutisk metod baserad på bl.a. anknytningsteori och neuropsykologisk forskning. På min fritid umgås jag med fästmö och vänner, ägnar mycket tid åt familjens sommarstuga, lyssnar på musik och läser litteratur.

I Sverige har vi börjat tillämpa en modell från näringslivet inom sjukvården som får många negativa konsekvenser för vår förmåga att möta våra patienter och nå ut med nya behandlingsmetoder. Mitt politiskt engagemang bygger på mina yrkeserfarenheter och på att ha läst politisk filosofi och statsvetenskap och ha fått upp ögonen för brister i hur vårt politiska system fungerar. Klyftan mellan ett självgående byråkratiskt system och medborgarnas missnöje behöver överbryggas. Det som fått mig att vilja engagera mig i den gröna rörelsen är det ekologiska generationsperspektivet, den tredje principen, som jag tror är något många kan känna igen sig i.

Jag är regionombud för MP Stockholms stad i Miljöpartiet Stockholmsregionen och aktiv i MP Stockholms nätverk för psykisk hälsa och i det sjukvårdspolitiska nätverket MP Stockholmsregionen. I Hägersten/Liljeholmen är jag engagerad lokalt och kring frågor om att värna våra grönområden, en människo- och naturvänlig stadsbyggnad och att ha en social välfärd med hög kvalitet. Jag kandiderar till landstinget i Stockholms län för valkretsen Västra Söderort för att försöka förändra hur politiken i regionen tar hänsyn till miljön och våra framtida generationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s